Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 9 чоловік

Річний звіт про діяльність закладу за 2020-2021 н.р.

Дата: 12 серпня 2021 о 12:12
136 переглядів

Річний звіт про діяльність закладу позашкільної освіти Центру позашкільної роботи за 2020-21 н.р.
Виховна робота в закладі – це цілісна структура, основні завдання якої визначені Законом України «Про освіту» № 1369-ІХ від 30.03.2021 ( ред. від 23.04.2021); Законом України «Про позашкільну освіту» ( № 2120 -ІІІ, від 07.12.2000, ред. № 463-ІХ від 16.01.2020); Указом Президента України від 25.06.2013 № 344/2013 «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року»; Указом Президента України від 25.05.2020 року № 195\2020 «Про Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі », Листом МОН України «Про деякі питання організації виховного процесу у 2020-2021 році щодо формування в дітей та учнівської молоді цінністніх життєвих навичок» від 20.07.2020 року № 1\9-385, Листа МОН «Про створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та попередження і протидії булінгу (цькуванню)» від № 1/9-436 від 14 серпня 2020 року, Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 779 «Щодо застосування Порядку організації інклюзивного навчання в закладах позашкільної освіти», Комплексною Програмою розвитку освіти Новомосковська на 2021-2025 роки; Програмою розвитку Центру позашкільної роботи на 2020-2025 роки, методичними рекомендаціями з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у 2020 – 21 н.р.
Основними завданнями виховної роботи Центру позашкільної роботи були створення оптимальних умов для забезпечення гармонійного фізичного, морально - духовного, культурного розвитку вихованців шляхом використання акмеологічного та компетентністного підходу, розширення соціокультурної діяльності закладу, подальша гуманізація освітнього процесу в закладі, формування цінністних життєвих навичок, ефективне національно-громадянське виховання на засадах загальнолюдських, громадянських цінностей, формування соціально зрілої творчої особистості, громадянина України і світу, підготовка молоді до свідомого вибору сфери життєдіяльності та підвищення відповідальності сім'ї за освіту і виховання дітей.
Одним із пріоритетних напрямків виховної роботи закладу є орієнтація на особистість, психологічний комфорт, життєві компетентності та соціальну адаптованість вихованців. Освітня діяльність закладу базується на твердженні «Особистість понад усе», тому що наші педагоги впевнені, що кожна дитина неповторна, наділена від природи унікальними здібностями та можливостями.
Виховна робота в Центрі позашкільної роботи побудована відповідно до науково – методичної проблеми, над якою працює місто «Впровадження акмеологічних принципів в систему превентивного виховання шляхом проектних технологій» та заклад: «Впровадження акмеологічного підходу в освітній діяльності позашкільного закладу шляхом проєктних технологій».
2020-2021 н.р. став початком аналітико-практичного етапу реалізації Програми розвитку Центру позашкільної роботи і одним з завдань Програми є удосконалення та осучаснення системи виховної роботи. Тому створення сприятливих умов для успішного виховання особистості досягається шляхом використання різноманітних виховних технологій: організації та проведення конкурсів, свят, концертних програм, ворк-шопів, виховних годин, бесід, екскурсій, флеш-мобів, відкритих занять, виставок, оглядів, майстер - класів, квестів, вікторин, акцій та презентацій. Впровадження проекту К3 «Критичність. Креативність. Компетентність», система тематичних місячників і тижнів дозволяє ефективно організувати освітню діяльність та зорієнтувати на виховання гармонійно розвиненої, соціально активної, національно свідомої людини, якій притаманні громадянська відповідальність, високі духовні якості, здатність до саморозвитку та самовдосконалення.
Головна увага під час здійснення виховної роботи у закладі приділялась:
- вихованню у гуртківців почуття національної гідності та самосвідомості України та активної громадянської позиції ;
- соціалізації дитини в сучасних умовах;
- формуванню компетентностей та вмінь;
- розвитку особистості, її здібностей і обдарувань ;
- формуванню навичок здорового способу життя;
- вихованню любові до природи, виробленню навичок екологічної культури;
- вихованню поваги до вчителів, батьків, людей похилого віку.
Виховна робота базується на ціннісному ставленні до себе, до сім'ї, родини, людей, до праці, до природи, до мистецтва, до суспільства і держави.
Систематичність і послідовність в організації виховної роботи забезпечувалася проведенням протягом 2020-2021 н.р. тематичних тижнів, декад та місячників:
місячники та тижні «Увага, діти на дорозі» ( вересень, грудень, січень);
тижні та декади патріотичного виховання, присвячені видатним датам української історії ( за планом протягом року)
декада, присвячена Дню вигнання німецько-фашистських загарбників та Дню міста ( 15-26.09.20)
загально - міська акція «Чистий двір, чиста вулиця, чисте місто» протягом року
місячник добра, духовності та взаємопорозуміння ( жовтень)
заходи до Дня Українського козацтва ( 14 жовтня щороку)
місячник формування здорового способу життя ( листопад);
участь у обласній акції «Молодь обирає здоров’я» та акції «16 днів проти насильства»
заходи до Всеукраїнського тижня права ( 10 грудня щороку)
місячник різдвяно-новорічних свят ( грудень-січень);
участь у військово-патріотичній грі «Сокіл» ( Джура) протягом року за окремим планом;
тиждень науки, техніки та виробництва ( 11-18 січня);
тиждень патріотичного виховання ( 22-29 січня);
місячник правової освіти ( лютий );
місячник превентивного виховання ( лютий)
заходи щодо відзначення Дня Героїв небесної сотні;
заходи, присвячені 89-й річниці створення Дніпропетровської області;
місячник превентивного виховання ( лютий);
місячник національно-патріотичного виховання ( березень);.
тиждень екології (березень);
тиждень правових знань ( квітень)
тиждень психології (квітень)
місячник екологічного виховання ( квітень);
місячник цивільної оборони та безпеки життєдіяльності ( травень);
тиждень безпеки дорожнього руху ( травень);
тиждень Європи (травень)
Відповідно до Програми розвитку закладу у січні 2021 року стартував проект «ВВС» та «Creative shop» ( обмін педагогічним досвідом та ідеями).
Активно проводилась робота в межах проекту «Відродження миколаївського розпису», як інтегрованої пошуково-дослідницької та практичної діяльності з метою подальшого формування компетентностей у вихованців.
Відповідно до концепції національно –патріотичного виховання, метою якого є сприяння виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності та толерантності у ЦПР протягом року систематично проводились виховні заходи. На початку навчального року, зокрема у вересні 15-26.09.20 відбулася декада, присвячена Дню вигнання німецько-фашистських загарбників із міста «Новомосковськ – місто бойової, трудової та партизанської слави», конкурс малюнків «Україна - єдина країна». 06-13 жовтня 2020 року вихованці школи джур ( Гладуш М.М.) та військово-патріотичного гуртка ( Федоренко О.О.) взяли участь у святкових заходах, присвячених дню Українського козацтва ( 14 жовтня щороку), 21-28.10.20 виховні заходи у Центрі були спрямовані на відзначення 76- ї річниці визволення України від німецько - фашистських загарбників та 76- ї річниці форсування р. Дніпра.
У березні 2021 року рій «Соколята» молодшої ланки джурівців ЦПР ( керівник Гладуш М.М.) прийняла участь у міському конкурсі «Ватра» за темою «Слава Героям» в межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військової патріотичної гри «Сокіл» ( Джура) та посіла І місце у конкурсі.
Вихованці Центру позашкільної роботи прийняли участь в міській акції «Герой живе поруч» в рамках якої в гуртках заплановані та проведені години спілкування, зустрічі та тематичні вечори. Вихованці гуртка «Художнє слово», керівник Тарасенко Т.Д. зняли відеоролік-вітання для ветеранів ВВВ та вітали ветеранів на сторінках соцмереж та сайті закладу. В рамках НПВ вихованці краєзнавчого гуртка «Джерело», керівник Кропова О.М. відвідали кімнату бойової слави СЗШ № 12 I-II ст. навчання присвяченій 76 – річниці визволення Дніпропетровської обл. від німецько – фашистських загарбників.
21 - 28 жовтня 2020 року в гурткових колективах було проведено єдиний урок мужності «Немеркнуче світло Великого подвигу» до 76 – річчя форсування р. Дніпро, Дня визволення України, м. Дніпропетровська. Слід відзначити активну виховну роботу керівників гуртків: Головко М.М., Тарасенко Т,Д.
Всі керівники гуртків та їх вихованці активно прийняли участь в організації та проведення концерту та виставки до Дня відкритих дверей 15 вересня 2020 року. На святі відкритих дверей було також проведено анкетування серед батьків та вихованців з метою моніторингу освітніх запитів дітей, підлітків та батьків.
На виконання Указу Президента України від 19.08.2016 № 480 з метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні в гурткових колективах з 23 по 27 листопада 2020 було проведено ряд виховних заходів: єдиний урок, присвячений роковинам голодомору 1932-1933 років в Україні «Найбільша цінність суспільства – життя людини», хвилина мовчання та покладання квітів до меморіалу пам’яті.
Також 16-20 листопада вихованці прийняли участь у відзначенні Дня Гідності та Свободи України ( щорічно 21.11).
З пошаною вихованці відносяться до учасників бойових дій АТО, ООС. Вихованці гуртків протягом року систематично відвідують куточок пошани воїнів АТО «Сильні духом, сильні серцем», стенд пошани загиблого в АТО вихованця судномодельного гуртка Гребенюка Максима.
22-29 січня 2021 року пройшов тиждень патріотичного виховання, присвячений Дню Соборності України, Міжнародному дню пам’яті голокосту, Дню пам’яті героїв Крут. Вихованці закладу прийняли участь у флешмобі, присвячену Дню Соборності України.
10-15 лютого 2021 року вихованці були залучені до виховних бесід та перегляду відеоматеріалу щодо вшанування учасників бойових дій на території інших держав ( 15 лютого), Дня героїв Небесної Сотні, Дня рідної мови. Слід відзначити активну участь керівників Головко М.М. ( петриківський розпис), Тарасенко Т.Д. ( «Художнє слово»), Бобух Т.І. ( «Дивосвіт») у проведенні виховних бесід з дітьми.
На базі Центру позашкільної роботи з 2001 року працює міська школа активістів учнівського самоврядування «Лідер», у плані роботи якої значна увага приділяється вихованню активної громадянської позиції та національної свідомості молоді, розвитку їх вмінь та компетентностей. Протягом навчального року слухачі активно брали участь у тренінгах, зустрічах з фахівцями різних галузей, панельних дискусіях, міських заходах та флешмобах.
Відповідно до плану правоосвітньої роботи та профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді протягом року у Центрі позашкільної роботи проводилися тренінгові заняття для з правової освіти, працював пересувний лекторій «Конвенція прав дитини», оновлено інформаційний стенд «Національна гаряча лінія», організовано перегляд відеороликів з протидії булінгу та торгівлі людьми. Керівники гуртків проводили тематичні вікторини по правовій тематиці, у лютому пройшов місячник правових знань та превентивного виховання, у якому найбільш активними виявилися гуртки образотворчого мистецтва ( Головко М.М., Винничук Н.Ю.), «Іграшкові сувеніри» ( Герман Л.М.), «Дивосвіт» ( Бобух Т.І.). За участю слухачів міської школи активістів учнівського самоврядування «Лідер» (згідно з планом роботи школи) активно проводилась правова освіта молоді.
У виховній роботі закладу приділяється велика увага попередженню дитячого травматизму та правопорушень серед підлітків, правовому та превентивному вихованню. Центр підтримує зв’язок з ювенальною превенцією міста, громадськими організаціями, запрошуючи їх на виховні заходи. У відповідності до нормативних документів з питань попередження всіх видів травматизму та охорони життя і здоров'я дітей, у 2020-2021 н.р. було проведено відповідну роботу. В першу чергу, це систематичне проведення бесід по застереженню дитячого травматизму (ЗДТ), передбачених Міністерством освіти і науки України: «Правила дорожнього руху», «Правила протипожежної безпеки», «Запобігання отруєнь», «Правила безпеки при користуванні газом», «Правила безпеки з вибухонебезпечними предметами», «Правила безпеки на воді», «Правила безпеки користування електроприладами, при поводженні з джерелами електроструму», «Я обираю здоровий спосіб життя».
Особлива увага приділялась превентивній роботі з батьківською громадою, бесідам з вихованцями та їх батьками щодо попередження травматизму у побуті, під час гри, прогулянок тощо, особливо напередодні канікул. Систематичними у гуртках стали бесіди та рольові ігри на такі теми як «Дорога до школи», «Безпечна поведінка дітей у школі і у побуті», «Поширення отруєння грибами, дикорослими рослинами та їх насінням» та інші. Систематично, відповідно до вимог безпеки життєдіяльності, проводились відповідні інструктажі з вихованцями перед початком кожних канікул.
З педагогічними працівниками та батьками була також проведена робота по підвищенню рівня правових знань згідно з планом заходів. Слід відзначити якісну роботу практичного психолога Бобух Т.І. під час підготовки та проведення заходів. У жовтні практичним психологом був проведений круглий стіл з педагогами «Попередити та допомогти», адміністрація закладу протягом року проводила ознайомлення колективу з змінами у нормативній базі щодо запобігання насильству, булінгу, домашньому насильству. Проводилися педагогічні практикуми для опрацювання алгоритмів дій керівників гуртків при виявленні випадків булінгу.
Важливим завданням позашкільного закладу є успішна соціалізація вихованців. На педраді, яка відбулася в вересні 2020 року, практичний психолог виступила перед педагогами з темою «Безпечне освітнє середовище у позашкільному закладі – компоненти та чинники». У жовтні під час круглого столу з педагогами, відбулося обговорення та опрацювання змісту Листа МОН «Про створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та попередження і протидії булінгу (цькуванню)» від № 1/9-436 від 14 серпня 2020 року. Листа МОН України «Про деякі питання організації виховного процесу у 2020-2021 році щодо формування в дітей та учнівської молоді цінністніх життєвих навичок» від 20.07.2020 року № 1\9-385. Проблеми цькування (булінгу) і насильства є перепоною, для формування у дітей таких цінностей як толерантність, повага, підтримка, порядність, гармонійне спілкування. Саме тому виховання акмеологічних цінностей стало методичною проблемою закладу, на вирішення якої і спрямована виховна робота.
Протягом року для батьків психологом проводилися очні та онлайн-консультації для батьків за запитом, значну методичну допомогу та підтримку отримували батьки дітей з особливостями розвитку від керівника гуртка «Дивосвіт» Бобух Т.І. Постійно оновлювалася інформація на сайті закладу та у соціальних мережа з корисною інформацією з правової тематики та попередження правопорушень для вихованців та батьків.
Значна увага у виховній роботі приділяється формуванню здорового способу життя та екологічному вихованню. В листопаді 2020 року проводився місячник формування здорового способу життя, в рамках місячника було організовано роботу лекторіїв з питань здорового харчування, важливості занять спортом, тренувань та прийомів збереження психологічного здоров’я. Вагомою та змістовною стала робота керівника туристичного гуртка Гречаного В.Д. з формування навичок здорового способу життя. Протягом навчального року вихованці туристичного гуртка брали участь у спортивних змагання, пішохідних та велопоходах, подорожах, заняттях на свіжому повітрі.
17 листопада практичний психолог Бобух Т.І. провела серед вихованців середнього та старшого шкільного віку пізнавальні бесіди до Міжнародного Дня відмови від паління. Вихованці гуртків «Образотворче мистецтво», «Дивосвіт», «Юний ерудит», «Юний розумник», «Петриківський розпис» виготовили стіннівки з пропагандою «Жити здорово, якщо ти здоровий». Протягом року у закладі проходили бесіди, присвячені Міжнародному дню порозуміння з ВІЛ-інфікованими ( 1 грудня щороку), до Міжнародного дня інвалідів ( 3 грудня), Міжнародному дню лісів ( 21 березня). Вихованці гуртка східного танцю та гуртка бального танцю із задоволенням взяли участь в руханках «Рух – мій стиль життя».
В межах екологічного виховання протягом 2020-2021 року вихованці екологічного гуртка, керівник Машкова К.А., працювали над випусками інформаційно-просвітницького журналу «Green Wirld», приймали участь у екологічних акціях «Чисте місто, чиста вулиця», «Зелений патруль» та у різних виховних тематичних заходах. У вересні – жовтні Центр позашкільної роботи прийняв участь у традиційній щорічній загально - міській акції «Чистий двір, чиста вулиця, чисте місто», вихованці гуртків «Зелена перлинка» ( Демченко А.В.) відзначили «День юного натураліста».
Підтвердженням високого рівня мотивації та засвоєння дітьми правил здорового способу життя є щорічна активна участь вихованців у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства» 25.11.120-10.12.21.
Наш Центр також сприяє вихованню екологічної культури, розвитку творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді, формуванню естетичного смаку. Вихованці багатьох гуртків були залучені до участі у конкурсах «Замість ялинки святковий букет» , «Писанкова веселка», «Гуртківець року», «Мій гурток найкращий».
Слід відзначити активну участь гуртків у новорічному екологічному конкурсі «Замість ялинки святковий букет» - «Іграшкові сувеніри», «Художнє валяння», «Флористика для дітей», «Петриківський розпис» , «Образотворче мистецтво» ( керівники Головко М.М., Винничук Н.Ю., Тертишнікова П.В.), «Дивосвіт» .
У онлайн - конкурсі «Писанкова веселка», що пройшов у квітні, прийняли участь вихованці багатьох гуртків. Роботи дітей було висвітлено на сайті закладу та сторінці Фейсбук.
Ціннісне ставлення до мистецтва формується в процесі естетичного виховання дітей. Розвивають естетичний смак, навчають адекватно сприймати та аналізувати художні твори , виражати власне ставлення до художніх творів та дивувати театральною майстерністю, всьому цьому навчаються вихованці в гуртках художньо – естетичного напрямку. У закладі є чудова традиція – новорічні вистави, що підготували вихованці гуртків «Художнє слово» (керівник Тарасенко Т.Д.), вистава «Казкове попурі» і театральної студії «Чіз» ( керівник Калітієвська О.Ю. ). На період місячника різдвяно – новорічних свят в кожному гуртковому колективі були заплановані та проведені новорічні святкування, ігри, вікторини, майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок, екскурсії та походи «вихідного дня» з дотриманням карантинних вимог та обмежень.
Гуртки петриківського розпису ( керівник Головко М.М.) та образотворчого мистецтва ( Винничук Н.Ю., Тертишнікова П.В. ) провели виставку малюнків «Зимова палітра», всі бажаючі протягом зимових канікул мали змогу відвідати виставку робіт вихованців у Центрі позашкільної роботи.
Важливим моментом в становленні особистості є розширення її кругозору та інтелектуальний розвиток дитини. Ефективною формою в цьому напрямку є проведення екскурсій та походів, участь у конкурсах, фестивалях.
В період різдвяно – новорічних свят вихованці гуртків «Бісероплетіння», «Петриківський розпис» , «Художнє валяння», «Образотворче мистецтво» проводили майстер-класи по виготовленню новорічних прикрас, уроки на свіжому повітрі та природі.
Активну участь прийняв гурток «Джерело» (керівник Кропова О.М.) у житті закладу. У грудні вихованці посіли призові місця у літературному конкурсі, діти створили цікаві новорічні казки з елементами українського фольклору. Протягом року гурток активно приямав участь у челенджах, вікторинах: просвітницький конкурс «Великодній кошик», «Я-дитинство», До Дня Матері, до 35-ти річчя Чорнобильської аварії.
Вихованець гуртка «Джерело» став переможцем міського етапу конкурсу та учасником обласній фольклорно-етнографічній експедиції "Звичаї,обряди та традиції мого краю"
Щороку у закладі на початку навчального року обирається батьківський комітет у кожному гуртку, та з бажаючих представників батьківської громади обирається батьківський комітет Центру. Представники батьківського комітету активно приймають участь в житті закладу, допомагають в організації свят та заходів.
З метою забезпечення відповідності діяльності закладу державним стандартам та надання допомоги педагогам у підвищенні рівня виховної роботи в закладі постійно здійснюється управління та внутрішній контроль за системою виховної роботи.
Протягом 2020-2021 н.р. у закладі була створена ескпертна комісія з питань внутрішньої системи якості освіти, було розроблено Положення про внутрішню систему якості освіти, Положення про моніторинг, Положення про академічну доброчесність. Всі педагогічні працівники закладу були ознайомлені з Положеннями, критериями та індикаторами оцінювання досягнень вихованців, критеріями оцінювання педагогічної діяльності керівників гуртків, оноволеними нормативними документами з даного питання.
У ІІ семестрі 2020-2021 н.р. робота закладу була відкорегована у зв’язку з складним епідеміологічним становищем у країні, та переході закладів освіти на змішану форму навчання. З метою ефективного функціювання освітнього процесу до нової форми навчання для педагогів закладу були організовані онлайн – конференції «Робота керівника гуртка у ZOOM, гуглмит, класрумі», «Можливості використання платформи вайбер, скайп для гурткової роботи», «Захист дітей у інтернет-просторі. Кібербулінг у соціальних мережах».
Адміністрація закладу протягом року забезпечували висвітлення освітнього процесу та досягнень вихованців на сайті закладу та у соціальних мережах. Активно працювала робоча група в Вайбер, інформаційні розділи на сайті закладу для обміну досвідом та допомоги педагогам під час змішаної форми навчання.
Створювались сприятливі умови для розвитку вихованців, роботи дітей, їх відеоролики та інші творчі надбання систематично висвітлювалися та сторінці Фейсбук, сайті закладу, телебаченні, що мотивувало гуртківців до нових творчих перемог. Протягом травня вихованці закладу активно прийняли участь у міських виховних онлайн –заходах: творчому калейдоскопі «Здрастуй, літо», «Різнобарвний світ дитинства» , «Даруємо вам», челенджі до Дня прапору України.
Про ефективність виховної роботи свідчать успіхи наших вихованців.
Протягом 2020\2021 навчального року вихованці Центру позашкільної роботи взяли участь у конкурсах, змаганнях та фестивалях різних рівнів - міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних. Ідикатором якісної позашкільної освіти є результативність участі вихованців у конкурсах. Загальна кількість перемог у конкурсах та змаганнях різних рівнів складає 292 призових місця:
- міські конкурси –130 призових місць;
- обласні конкурси – 71 призове місце;
- Всеукраїнські конкурси – 54 призових місця;
- Міжнародні конкурси - 37 призових місць.

Рівень конкурсу I місце II місце III місце Всього
Міський 63 38 29 130
Обласний 23 32 16 71
Всеукраїнський 24 22 8 54
Міжнародний 12 23 2 37
Всього: 122 115 55 292
Так, у порівнянні з минулим навчальним роком, протягом 2019-2020 н.р. вихованці Центру взяли участь у 8 Міжнародних конкурсах , 16 Всеукраїнських, 16 обласних та 24 міських творчих конкурсах. За результатами участі гуртківці посіли 11 призових місць у Міжнародних конкурсах, 24 призових місця у Всеукраїнських, 12 обласних місць, 78 міських призових місця. Спостерігається позитивна динаміка зростання кількості призових місць та рівня досягнень вихованців. Це свідчить про високий рівень позашкільної освіти в закладі. В 3 рази збільшилась кількість призових місць наших вихованців у Міжнародних конкурсах.
Центр позашкільної роботи є організатором та учасником багатьох міських заходів – свята до Дня міста, До Дня працівника освіти, конкурсів малюнків на асфальті, майстер – класів на міських святох, святкової програми до Дня святого Миколая, нагородження переможців міського конкурсу «Собори наших душ», нагородження відмінників навчання та переможців міських олімпіад з базових дисциплін «Асамблея зірок». На базі закладу працює міська школа педагогів-організаторів. Звичайно в організації виховної роботи закладу є також ряд недоліків над якими слід працювати: потребує вдосконалення та розвитку цифрова компетентність педагогів, опануванні нових освітніх платформ, активізація екологічного та соціально-реабілітаційного напрямків. Освіта і виховання – це нерозривний процес що поєднує в собі форми та методи педагогічної діяльності, що впливають на формування дитячої особистості.
Виховні заходи, згідно річному плану та Програмі розвитку закладу у 2020-2021 н.р., виконані у повному обсязі.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.